Η Καθημερινή σου Ενημέρωση

Ανεβαίνει ο ΕΝΦΙΑ 2021 – Τέλος το Taxisnet, έρχεται το Myaade

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ εκτίμησε ότι τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ 2021 θα ανεβούν τις επόμενες μέρες και έδωσε ημερομηνία. Τέλος το Taxisnet, έρχεται το myaade.gov.gr.

Τη νέα ψηφιακή πύλη της ΑΑΔΕ η οποία ενσωματώνεται στο Gov.gr και θα τη συναντούν φορολογούμενοι και λογιστές στη διεύθυνση myaade.gov.gr παρουσίασε ο διοίκηση της ανεξάρτητης αρχής δημοσίων εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, ενώ στις 20 με 21 Σεπτεμβρίου θα ανεβούν τα σημειώματα του ΕΝΦΙΑ 2021.

Οι ψηφιακές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ υπολογίζεται πως οδηγούν σε εξοικονόμηση 2 εκατομμυρίων ωρών το χρόνο, ενώ σταδιακά οι υπηρεσίες θα αναβαθμίζονται με τους φορολογούμενους, για παράδειγμα, να μπορούν να παρακολουθούν όχι μόνο την εξέλιξη της υποβολής του αιτήματός τους αλλά και το χρόνο υλοποίησή του, όπως σχεδιάζεται να γίνει στο κρίσιμο μέτωπο των επιστροφών ΦΠΑ.

Οι φορολογούμενοι μπορούν να προχωρήσουν σε ψηφιακή μεταβολή των στοιχείων μητρώου και των ΚΑΔ, να διαχειριστούν σε ομαδοποιημένη μορφή οφειλές, πληρωμές και ρυθμίσεις, να υποβάλλουν τα αιτήματά τους και να παρακολουθούν την εξέλιξή τους, ενώ όπως είπε ο Γ. Πιτσιλής «στόχος είναι σιγά σιγά να γνωρίζουν και το χρόνο κατά τον οποίο θα λάβουν τις επιστροφές ΦΠΑ που έχουν αιτηθεί».

Οι περισσότεροι έχουν διαβάσει σήμερα αυτό το άρθρο

 

Μεταξύ άλλων, μέσω του σύγχρονου ψηφιακού περιβάλλοντος της πύλης, οι φορολογούμενοι μπορούν:

– να έχουν πρόσβαση σε όλες τις ψηφιακές εφαρμογές της ΑΑΔΕ, βρίσκοντας γρήγορα την υπηρεσία που τους ενδιαφέρει
– να διαχειριστούν το λογαριασμό και τα στοιχεία επικοινωνίας τους, να μεταβάλλουν στοιχεία της επιχείρησής τους
– να δουν τις οφειλές, πληρωμές και των επιστροφές τυς και να πληρώσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους
– να αποκτήσουν ΑΦΜ και κλειδάριθμο
– να υποβάλλουν τα αιτήματά τους ψηφιακά προς την αρμόδια υπηρεσία της ΑΑΔΕ (πιλοτική λειτουργία)
– να κλείσουν ψηφιακά ραντεβού (προσεχώς) με υπάλληλο της αρμόδιας υπηρεσίας της ΑΑΔΕ (πιλοτική λειτουργία)

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ εκτίμησε ότι τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ 2021 θα αναρτηθούν γύρω στις 20-21 Σεπτεμβρίου, ενώ με την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων, σε διάστημα 112 ημερών, υποβλήθηκαν συνολικά 6,285.896 δηλώσεις.

loading...