Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Ακόμα ΛΙΓΟΤΕΡΟ φυσικό αέριο. Μειώνει στο μισό την ροή του Nord Stream 1 ο Πούτιν

Συνεχίζει την πίεση ο Πούτιν…
Ο γίγαντας φυσικού αερίου ανακοίνωσε ότι έπρεπε να θέσει εκτός λειτουργίας έναν άλλο στρόβιλο στον αγωγό που φέρνει LNG στη Γερμανία.

Η Gazprom ανέφερε την συντήρηση ρουτίνας ως τον λόγο για το κλείσιμο που αφήνει τον Nord Stream να λειτουργεί με λιγότερο από το ήμισυ της χωρητικότητας.

Συγκεκριμένα, η ρωσική εταιρεία ανέφερε ότι λόγω της διακοπής λειτουργίας της τουρμπίνας, η ημερήσια παραγωγική ικανότητα του ρωσικού σταθμού συμπίεσης Portovaya θα μειωθεί σε 33 εκατομμύρια κυβικά μέτρα (mcm) αερίου την ημέρα από τις στις 27 Ιουλίου. Η πλήρης δυναμικότητά υπερβαίνει τα 160 mcm την ημέρα.

Όπως μεταδίδει το Reuters η Ε.Ε. κατηγορεί την Ρωσία για ενεργειακό εκβιασμό, ενώ το Κρεμλίνο απαντά ότι οι ανάγκες συντήρησης προκύπτουν και από τις κυρώσεις της Δύσης.

Από αύριο, Τρίτη, όπως αναφέρει η FAZ, η ροή περιορίζεται σε 33 εκατ. κυβικά μέτρα την ημέρα ή 20% της δυνατότητας, λόγω της επισκευής που χρειάζεται μία από τις τουρμπίνες του αγωγού.

Ο αγωγός δεν λειτουργεί πλήρως από τα μέσα Ιουνίου, με απόφαση της ρωσικής Gazprom, η οποία επικαλείται την έλλειψη μιας τουρμπίνας που στάλθηκε για συντήρηση στον Καναδά.

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.