Η καθημερινή σου ενημέρωση!

ΑΓΡΟΤΕΣ ΗΡΘΕ !!! Έτσι θα πάρετε άμεσα την ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ – ΕΦΚ ΟΠΕΚΕΠΕ , VOUCHER νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ ΠΑΙΔΙΚΟ

ΑΓΡΟΤΕΣ ΗΡΘΕ !!! Έτσι θα πάρετε άμεσα την ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ – ΕΦΚ ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr) , VOUCHER νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ (www.espa.gr) ΠΑΙΔΙΚΟ – Οι τελευταίες εξελίξεις!

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ:Με βάση τα τιμολόγια και με σαφή ανώτατο συντελεστή τα 60 εκατ. ευρώ στο αγροτικό πετρέλαιο που αργεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Μέχρι και το 2016 οπότε και καταργήθηκε η επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου, ο σχετικός πίνακας προέβλεπε ετήσια κατανάλωση (πχ. 16 λίτρα ανά στρέµµα στο σιτάρι), ενώ τώρα γίνεται λόγος για εξαµηνιαία κατανάλωση. Μένει να φανεί λοιπόν πως θα διαµορφωθούν οι σχετικοί συντελεστές και το λογικό είναι να µην υπάρχει µια διαίρεση δια δύο στα νούµερα που προβλέπονται (βλ. πίνακα) ενώ πρέπει να γίνει σαφές ότι ο πίνακας αυτός εξυπηρετεί το ανώτατο όριο.

Έρχονται νέα μέτρα στήριξης για τους πολίτες

Από ‘κει και πέρα, σύµφωνα µε τα όσα έχουν γίνει γνωστά το καταβλητέο ποσό θα υπολογίζεται µε βάση το σύνολο του κόστους για την αγορά πετρελαίου από την αρχή του έτους έως και τις 30 Ιουνίου 2022 και µε ανώτατο όριο συντελεστή ανά στρέµµα για κάθε καλλιέργεια ή εκτροφή, όπως αυτές έχουν διαµορφωθεί στη δήλωση ΟΣ∆Ε του 2021. Ωστόσο, απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη της ενίσχυσης είναι να έχει υποβληθεί δήλωση ΟΣ∆Ε και για το έτος 2022 από τους δικαιούχους, ώστε να διασφαλισθεί ότι υπάρχει καλλιέργεια και κατά την τρέχουσα περίοδο. Να σηµειωθεί ότι το κόστος του µέτρου στήριξης, εκτιµάται στα 60 εκατ. ευρώ, ενώ περί τα τέλη Νοεµβρίου αναµένεται να ακολουθήσει νέος υπολογισµός για την επιστροφή του ΕΦΚ, που θα αφορά την αγορά αγροτικού πετρελαίου από τον Ιούνιο και µετά.

Εν τω µεταξύ, από το µέτωπο των πληρωµών, µέσα στην ερχόµενη εβδοµάδα αναµένεται να τακτοποιηθεί η εκκρεµότητα προς τους κτηνοτρόφους µε το 2% του τζίρου για όσους δεν πληρώθηκαν και µε την προϋπόθεση ότι προχώρησαν στην εγγραφή τους στο ΜΑΑΕ µέχρι τις 30 Ιουνίου, αλλά και η α’ δόση των 8.462 Νέων Αγροτών σε οχτώ Περιφέρειες της χώρας, µετά την έγκριση πίστωσης των 223,37 εκατ. ευρώ.

Μετά από αυτά, οι αγρότες έχουν να περιµένουν τη δηµοσιονοµική πειθαρχία, που δροµολογείται για µετά τα µέσα Σεπτεµβρίου και τη δεύτερη εκκαθάριση για τα προγράµµατα που γίνεται τον Οκτώβριο κατά το σύνηθες και πριν την πληρωµή της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης της νέας χρονιάς. Αντίστοιχα, µετά το καλοκαίρι και έως τον Οκτώβριο δροµολογούνται οι πληρωµές για εκείνους τους Νέους Αγρότες που θα δικαιωθούν από τις ενστάσεις.

Στο τρίµηνο η σύµβαση µε τον σύµβουλο για τα Βιολογικά

Οδηγίες για τις συµβάσεις µε συµβούλους που υποχρεούνται να προσκοµίσουν εντός τριµήνου από την απόφαση ένταξης όλοι οι δικαιούχοι Βιολογικής Γεωργίας του 2022, εξέδωσε το ΥΠΑΑΤ. Στη σχετική εγκύκλιο, ενηµερώνονται συγκεκριµένα οι δικαούχοι πως:

Οφείλουν κατ’ έτος να καλύπτονται από νόµιµη σύµβαση µε σύµβουλο, ο οποίος υπάγεται στους κλάδους ΠΕ Γεωπόνων ή ΤΕ Τεχνολόγων Γεωπονίας. Η σύµβαση θα πρέπει να συναφθεί και να κατατεθεί στις αρµόδιες περιφερειακές υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ µέσω του ΠΣ, συνοδευόµενη από την Έναρξη Επιτηδεύµατος/Εργασιών του συµβούλου εντός τριών (3) µηνών:
α) Από την ηµεροµηνία έκδοσης της Απόφασης Ένταξης Πράξεων µετά την ολοκλήρωση της πρόσκλησης για τους αρχικούς δικαιούχους

β) Από την ηµεροµηνία έκδοσης Τροποποιητικής Απόφασης Ένταξης Πράξεων για τους νέους δικαιούχους που εκδίδεται µετά από µεταβίβαση τεχνικού δελτίου σε αυτούς.

Ο δικαιούχος οφείλει να τηρεί αντίγραφο της σύµβασης ή το επικυρωµένο αντίγραφο του πτυχίου του κατά περίπτωση, στο φάκελο δικαιούχου και να την προσκοµίζει όπου του ζητηθεί.
Κάθε σύµβαση πρέπει να έχει ελάχιστη διάρκεια 12 µηνών και να καλύπτει ένα ολόκληρο έτος εφαρµογής, εξαιρουµένου του πρώτου έτους, όπου δίνεται η δυνατότητα η σύµβαση του δικαιούχου µε το σύµβουλο να συναφθεί εντός τριών µηνών από την ηµεροµηνία έκδοσης της απόφασης ένταξης πράξεων.

Νέο …μανιφέστο για το VOUCHER GOV.gr – Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών – Τα ΝΕΑ για το πρόγραμμα ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2022-2023

ΑΓΡΟΤΕΣ ΗΡΘΕ !!! Έτσι θα πάρετε άμεσα την ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ – ΕΦΚ ΟΠΕΚΕΠΕ , VOUCHER νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ ΠΑΙΔΙΚΟ – Oι πληροφορίες για τους παιδικούς σταθμούς.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ της ΕΕΤΑΑ και τονίζεται ότι η υποβολή ολοκληρώνεται την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022.

Πλέον μπορείτε να μπείτε στην πλατφόρμα https://paidikoi.eetaa.gr/ για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων στο Πρόγραμμα της Δράσης «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης», περιόδου 2022-2023.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 331.200.000 ευρώ (ενισχυμένος κατά 22.200.000 ευρώ σε σχέση με το 2021), εκ των οποίων τα 136.336.425 ευρώ προέρχονται από την Ε.Ε. (ΕΚΤ +) και τα 154.863.375 ευρώ από δημόσια δαπάνη (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) ενώ το υπόλοιπο ποσό των 40.000.000 ευρώ, καλύπτεται από τη συμμετοχή του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων θα πραγματοποιείται μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. (www.eetaa.gr – paidikoi.eetaa.gr) με τη χρήση των κωδικών Taxisnet. Η εφαρμογή θα είναι προσβάσιμη και από κινητό τηλέφωνο ή τάμπλετ.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι γονείς ή τα πρόσωπα που έχουν τη γονική μέριμνα ή την επιμέλεια, ανάδοχοι γονείς, επίτροποι ή συμπαραστάτες, νόμιμοι εκπρόσωποι βρεφών και παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, που επιθυμούν τη φιλοξενία των παιδιών τους, σε δομές αντίστοιχες με την ηλικία τους.

Κριτήρια μοριοδότησης και επιλογής είναι η οικογενειακή και οικονομική κατάσταση (οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021).

Εξαιρούνται των περιορισμών, ως προς το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος τα προς φιλοξενία παιδιά και άτομα με αναπηρία, καθώς και ο αιτών που είναι ΑμεΑ.

Τα ωφελούμενα παιδιά, με σειρά μοριοδότησης, λαμβάνουν «Αξία Τοποθέτησης» (voucher) και έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν σε Δομή της επιλογής τους.

Ο τρόπος κι η διαδικασία υποβολής και ολοκλήρωσης της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης καθώς και οι τεχνικές λεπτομέρειες για την άντληση ή την επαλήθευση των απαιτούμενων στοιχείων, περιγράφονται στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και στις σχετικές οδηγίες που θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα μας.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται τηλεφωνικά από τα αντίστοιχα Γραφεία της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (Αθήνα: 213-1320600 & 210-5214600, Λάρισα: 2410-579620, Θεσσαλονίκη: 2310-544714).

Πώς θα κάνετε αίτηση

Για την είσοδο στην ηλεκτρονική εφαρμογή είναι απαραίτητη η κατοχή των κωδικών Taxisnet αποκλειστικά της/του αιτούσας/ντα. Η πλειοψηφία των στοιχείων που απαιτούνται θα αντληθούν αυτόματα, από διεπαφές με Πληροφοριακά Συστήματα, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής των ενδιαφερόμενων και των Φορέων/Δομών περιγράφονται αναλυτικά στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, η οποία θα αναρτηθεί στις 2/8/2022 στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α.

Περαιτέρω πληροφορίες παρέχονται τηλεφωνικά από τα αντίστοιχα Γραφεία της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. (Αθήνα: 213-1320600 & 210-5214600, Λάρισα: 2410-579620, Θεσσαλονίκη: 2310-544714 – email επικοινωνίας: [email protected] ).

ΕΣΚΑΣΕ!!!Τα απανωτά λάθη … κόβουν ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ, EFKA, NAT, Δημοσίου- ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΣΠΑ 2022-2023 Αιτήσεις live

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.