Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Έκτακτο – Ο Πούτιν κηρύσσει μερική επιστράτευση – Ξεκινά η αντεπίθεση

Μερική επιστράτευση στη Ρωσία ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν στο διάγγελμά του που αναμενόταν από το βράδυ της Τρίτης.

«Στην επιστράτευση θα υπόκεινται μόνο οι πολίτες που βρίσκονται σήμερα στην εφεδρεία και κυρίως όσοι υπηρέτησαν στις Ένοπλες Δυνάμεις, έχουν συγκεκριμένες στρατιωτικές ειδικότητες και σχετική πείρα».

«Θα συζητήσουμε για τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να προστατεύσουμε την κυριαρχία μας και να στηρίξουμε την θέληση και την επιθυμία των πολιτών στο Ντονμπάς να αποφασίζουν για τους εαυτούς τους» είπε ο Πούτιν.

Όπως είπε οι χώρες της Δύσης προσπαθούν «να μπλοκάρουν» κάθε πιθανότητα ανεξαρτησίας και ανάπτυξης. «Πρόθεση της Δύσης είναι να μας αποδυναμώσουν και να μας καταστρέψουν, το λένε ανοιχτά αυτό»

Ο βασικός μας στόχος για την απελευθέρωση του λαού του Ντονμπάς παραμένει αναλλοίωτος, τόνισε, επίσης, ο Ρώσος πρόεδρος.

Διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην περιφέρεια του Ντονμπάς

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο της Ουκρανίας, με τη ρωσική πλευρά να μην εγκαταλείπει την επιθυμία της προσάρτηση εδαφών της βορειοανατολικής Ουκρανίας, όπως απαιτεί και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Άλλωστε, ο Βλαντιμίρ Πούτιν φέρεται να βρίσκεται πίσω από τη σχεδόν ταυτόχρονη ανακοίνωση των προθέσεων φιλορώσων αυτονομιστών στην περιφέρεια του Ντονμπάς για τη διεξαγωγή τοπικών δημοψηφισμάτων στις 23-27 Σεπτεμβρίου, με ζητούμενο την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας των περιοχών αυτών, που αν επιτευχθεί, θα ανοίξει το δρόμο για την προσάρτησή τους από τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Τον ίδιο δρόμο ακριβώς ακολούθησε ο Ρώσος Πρόεδρος και το 2014 στην περίπτωση της Κριμαίας, όταν κάποιους μήνες μετά την υβριδική στρατιωτική επιχείρηση, η χερσόνησος διεξήγαγε δημοψήφισμα, αμφιλεγόμενο για τη Δύση λόγω του συντριπτικού αποτελέσματος (80,42% υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία), με αποτέλεσμα το Κρεμλίνο να ενσωματώσει την Κριμαία στον πολιτικό του χάρτη.

Οι κάλπες αναμένεται να στηθούν στο Λουχάνσκ και Ντονέτσκ, στην επαρχία Ντονμπάς, στις κατεξοχήν δηλαδή ρωσόφωνες περιοχές, στη Χερσώνα και στη Ζαπορίζια, περιοχές για τις οποίες, άλλωστε, ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν εκκίνησε την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση»

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.