Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Έκτακτο – Οι ΗΠΑ στέλνουν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία – Θα αλλάξει η έκβαση του πολέμου;

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ σκοπεύει να στείλει προηγμένα συστήματα πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, που είναι το κύριο αίτημα των Ουκρανών αξιωματούχων. Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο αποστολής του συστήματος ως μέρος ενός μεγαλύτερου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας και βοήθειας για την ασφάλεια στην Ουκρανία, το οποίο θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα, ανέφερε το CNN.

Ανώτεροι Ουκρανοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Volodymyr Zelensky, ζήτησαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους τις τελευταίες εβδομάδες να τους παράσχουν συστήματα πολλαπλών πυραύλων (MLRS).

Τα οπλικά συστήματα που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ μπορούν να εκτοξεύσουν πυραύλους εκατοντάδες μίλια μακριά, πολύ πέρα ​​από οποιοδήποτε σύστημα έχει ήδη η Ουκρανία, το οποίο οι Ουκρανοί λένε ότι θα μπορούσε να αλλάξει το παιχνίδι στον πόλεμο τους εναντίον της Ρωσίας.

Ένα άλλο σύστημα που αναζητούσαν οι Ουκρανοί ήταν ένας πύραυλος πυροβολικού υψηλής κινητικότητας, γνωστός ως HIMARS, ένα ελαφρύτερο σύστημα με τροχούς ικανό να εκτοξεύει πολλούς από τους ίδιους τύπους πυρομαχικών με το MLRS.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο ρωσικός στρατός έπληξε την Ουκρανία στα ανατολικά, όπου η Ουκρανία έχει υπολείπεται σε αριθμούς και όπλα, δήλωσαν Ουκρανοί αξιωματούχοι αναφέρει η σερβική ιστοσελίδα B92.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει εδώ και εβδομάδες εάν θα στείλει πυραυλικά συστήματα, λόγω των ανησυχιών που εξέφρασε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα συστήματα για να πραγματοποιήσει επιθετικές επιθέσεις εντός της Ρωσίας, δήλωσαν αξιωματούχοι.

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.