Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Έκτακτο για το ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΟΠΕΚΕΠΕ- Τα ΝΕΑ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2022-2023 ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΚΛΗΡΩΣΗ

Έκτακτο για το ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr)- Τα ΝΕΑ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2022-2023  ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΚΛΗΡΩΣΗ – Τι ισχύει!

News: Ετοιμάζεται να πιάσει… δουλειά ο ενιαίος φορέας διαχείρισης ελαιολάδου στην Κρήτη, όπως διαβεβαιώνει ο κ. Σταύρος Γαβαλάς, από την Ένωση Ηρακλείου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Σύμφωνα με τον ίδιο, μιλώντας στον ΑγροΤύπο, τόνισε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ακόμα και για τα τυπικά και αυτό που είναι σε εκκρεμότητα, αλλά κι αυτό αναμένεται να τακτοποιηθεί στα τέλη Σεπτέμβρη με αρχές Οκτώβρη είναι η έγκριση του ΠΓΕ από την ΕΕ.

Για αυτό δεν μπαίνουν ακόμα τα λεφτά για το επίδομα Fuel Pass 2 – Πότε θα πληρωθούν οι ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΓΑ, EFKA, ΝΑΤ, ΑΜΕΑ

Συναντήσεις με παράγοντες του νησιού
Με ανακοίνωσή της στην πρωτοβουλία αναφέρεται και η ΕΑΣ Ιεράπετρας, τονίζοντας πως η προσπάθεια που ξεκίνησαν οι εννέα μεγαλύτερες Ενώσεις της Κρήτης παίρνει σάρκα και οστά. Πριν λίγες μέρες το προεδρείο της Κρητών Ένωσης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΑΣ Ιεράπετρας, την οποία και υπογράφει ο πρόεδρός της κ. Νίκος Δασκαλάκης, πραγματοποίησε συνάντηση με τον κ. Σάλλα, αντιπρόεδρο της Παγκρήτιας Τράπεζας, και ενημερώθηκε για τα βήματα που έχουν γίνει από τον φορέα με πρώτο την κατοχύρωση του ΠΓΕ Κρήτης, ένα θέμα που βρίσκεται στις Βρυξέλλες και φαίνεται να ολοκληρώνεται στις αρχές του Οκτωβρίου, αλλά και για την επιτροπή των «σοφών» που έχει ορίσει ο φορέας και ασχολούνται με θέματα σχετικά με την διατροφική αξία του ελαιόλαδου και πώς θα μπορούσε να πάρει τον «ισχυρισμό υγείας», κάτι που θα του προσδώσει τεράστια υπεραξία! Αναφέρθηκε επίσης στα προγράμματα διαφήμισης και προώθησης του προϊόντος σε αγορές στόχους που έχουν κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ανταπόκριση του κ. Σάλλα ήταν όχι μόνο θετική αλλά και δεσμευτική για την στήριξη και χρηματοδότηση του Φορέα: «Ως Παγκρήτια τράπεζα πιστεύουμε πολύ στον πρωτογενή τομέα της Κρήτης και στις προσπάθειες που γίνονται στην οργάνωση μεγάλων σχημάτων με την δημιουργία αγορών κλίμακας και στόχο την τυποποίηση των αγροτικών προϊόντων και δη το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Κρήτης», είπε – μεταξύ άλλων – ο κ. Σάλλας, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στην όλη προσπάθεια. Ανέφερε μάλιστα ότι θα ασχοληθεί ο ίδιος προσωπικά με το θέμα της χρηματοδότησης του φορέα, τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Η συζήτηση κράτησε αρκετή ώρα, καθώς τέθηκαν και άλλα θέματα, όπως η συμβολαιακή γεωργία, ένα εργαλείο που θα μπορούσε να βοηθήσει τους αγρότες της Κρήτης που παράγουν, να έχουν την αναγκαία ρευστότητα όταν πραγματικά την χρειάζονται αλλά και ζητήματα που αφορούν στην αγροτική παραγωγή του νησιού. Μάλιστα η συνάντηση έκλεισε με μια πρόσκληση, η οποία έγινε άμεσα αποδεκτή. Ο κ. Σάλλας όχι μόνο να παρευρεθεί στα εγκαίνια του τυποποιητηρίου, αλλά και να βάλει, όπως είπε «το πρώτο μπουκάλι στην γραμμή εμφιάλωσης». «Σίγουρα θα είμαι εκεί», δεσμεύτηκε ο αντιπρόεδρος της Παγκρήτιας Τράπεζας.

Η προσπάθεια από τις εννέα μεγαλύτερες Ενώσεις του νησιού, σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Λασίθι θα έχει αίσιο τέλος, γιατί πραγματικά μια τέτοια οργάνωση θα μπορούσε να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο σε ότι αφορά το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της Κρήτης. Με στόχο όχι μόνο την τυποποίηση του αλλά και τη δημιουργία ενός ισχυρού brand με τον όρο Κρήτη, το οποίο θα εξάγεται σε μεγάλες αγορές στόχους, καταλήγει η ΕΑΣ Ιεράπετρας.

ΑΓΡΟΤΕΣ ΗΡΘΕ !!! Έτσι θα πάρετε άμεσα την ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ – ΕΦΚ ΟΠΕΚΕΠΕ , VOUCHER νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ ΠΑΙΔΙΚΟ

Έκτακτο για το ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΟΠΕΚΕΠΕ- Τα ΝΕΑ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2022-2023 ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΚΛΗΡΩΣΗ – Έρχεται και νέα κλήρωση.

Προ των πυλών η νέα κλήρωση για το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους με την οποία θα βγουν 200.000 νέοι δικαιούχοι επιταγής 150 και 200 ευρώ. Αυτό ανακοινώθηκε από την υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη η οποία αποκάλυψε πως η ημερομηνία της δεύτερης κλήρωσης του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στις 16 Σεπτεμβρίου.

«Η αίτηση στην πλατφόρμα για το πρόγραμμα έκαναν 1.200.000 χιλιάδες συμπολίτες μας. Στους 200.000 που ήδη κληρώσαμε εδώ και μια εβδομάδα θα προσθέσουμε 200.000 δικαιούχους… πλέον θα είναι αυτοί που θα έχουν vouchers. Θα είναι όλοι όσοι κατέθεσαν την αίτηση ηλεκτρονικά . Θα γίνει μια κλήρωση από 16 Σεπτεμβρίου και μετά» ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός σε χθεσινή εκπομπή του ANT1.

Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα για το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους 2022. Για να δείτε τον πίνακα με τους δικαιούχους μπείτε στο vouchers.gov.gr και πατήστε στο «Δείτε τον Οριστικό Πίνακα Δικαιούχων – Κλήρωση 25-07-2022».

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής για ξενοδοχεία και καταλύματα σε όλη τη χώρα και ότι σε κάθε δικαιούχο θα παρέχεται μία άυλη, ψηφιακή, προπληρωμένη κάρτα, στην οποία έχει πιστωθεί το ποσό της επιδότησης.

Το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους καλύπτει αποκλειστικά και μόνο την επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής, χωρίς όμως να καλύπτει τοπικές μετακινήσεις, ούτε δαπάνες σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Το ποσό των 150 ευρώ, εξαργυρώνεται είτε εφάπαξ στο ίδιο τουριστικό κατάλυμα είτε τμηματικά σε διαδοχικά τουριστικά καταλύματα αναλόγως του διαθέσιμου υπολοίπου της όποια χρονική στιγμή επιθυμεί ο δικαιούχος μέχρι 30/6/2023.

Έκτακτο για το ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ - ΟΠΕΚΕΠΕ- Τα ΝΕΑ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2022-2023 ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΚΛΗΡΩΣΗ

Τα vouchers των δικαιούχων της δεύτερης φάσης, θα μπορούν να εξαργυρωθούν από τους δικαιούχους από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά και μέχρι τον Ιούνιο του 2023. Αξίζει να σημειωθεί πως η κλήρωση αφορά όσους έχουν ήδη υποβάλει αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr και δεν έχουν αναδειχθεί δικαιούχοι στην πρώτη ηλεκτρονική κλήρωση.

Είδηση που αφορά γυναίκες για ΣΥΝΤΑΞΗ – ΔΗΜΟΣΙΟ, ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΑΜΕΑ, ΟΑΕΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ- ΑΣΕΠ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ – ASEP.Gr

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.