Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Έκτακτη ανακοίνωση: Η Ελλάδα βγήκε επιτέλους στις αγορές

0 44

Στις αγορές βγήκε η Ελλάδα, καθώς το υπουργείο Οικονομικών άρχισε τις διαδικασίες για την έκδοση του πενταετούς ομολόγου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών και δημοσιεύεται στο ΧΑΑ, το Ελληνικό Δημόσιο προσέλαβε τις τράπεζες BNP, Bank of America Merrill Lynch, Citi, Deutsche Bank, HSBC, ως αναδόχους προκειμένου να προχωρήσουν στην έκδοση νέου ομολόγου 5ετούς διάρκειας.

Οι νέοι τίτλοι θα εκδοθούν αύριο, Τρίτη 25 Ιουλίου.

Αν δεν γίνoνταν η έξοδος στις αγορές εντός της εβδομάδας το εγχείρημα θα μεταφέρονταν πιθανότατα για Σεπτέμβριο κάτι το οποίο δεν θα ήθελε η κυβέρνηση μιας και όπως προμηνύει η έκθεση αξιολόγησης του ΔΝΤ το φθινόπωρο αναμένεται «καυτό».

Η ΕΚΤ από τη μεριά της προειδοποίησε πως η έκδοση ομολόγου πρέπει να αποτελεί μια καλή βάση εκκίνησης για τις επόμενες εκδόσεις ομολόγων και όχι επικοινωνιακό «πυροτέχνημα».

Η επάνοδος στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα συνιστά – ειδικά στην παρούσα φάση- την πιο κρίσιμη πτυχή του κυβερνητικού αφηγήματος καθότι «καίγονται» να αλλάξει η ατζέντα στη δημόσια συζήτηση για να μπει φρένο στη και δημοσκοπική φθορά.

loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Leave A Reply

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More