Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Έκρυθμη η κατάσταση στην Τουρκία – Πολίτες βγήκαν στους δρόμους και Ζητούν παραίτηση Ερντογάν

Καταρρέει η οικονομία στην Τουρκία, με τη λίρα, την Τρίτη 23 Νοεμβρίου, να κατρακυλάει 15% μέσα σε ένα 24ωρο.

Η αντιπολίτευση βρίσκεται στα «κάγκελα» και ζητά από τον Ερντογάν να παρέμβει και να σταματήσει την κατρακύλα του εθνικού νομίσματος, ειδάλλως να παραιτηθεί.

Την ίδια ώρα, οι πολίτες στην Τουρκία άρχισαν να επαναστατούν ενάντια στις λάθος οικονομικές πολιτικές του Ερντογάν και το βράδυ της Τρίτης βγήκαν στους δρόμους σε διάφορες επαρχίες της χώρας, για να διαμαρτυρηθούν για την αύξηση του κόστους ζωής και την οικονομική ύφεση, ζητώντας μάλιστα την παραίτηση του τούρκου προέδρου.

Η πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη έκλεισε με αστυνομικό οδόφραγμα.

Στη Χαλκηδόνα και στα Ταταύλα, ο κόσμος βγήκε στου δρόμους χτυπώντας κατσαρόλες και τηγάνια και φωνάζοντας στον «σουλτάνο» να παραιτηθεί.

Διαδήλωση πραγματοποίησαν πολίτες και μπροστά από την Κεντρική Τράπεζα στην Άγκυρα, ζητώντας επίσης την παραίτηση Ερντογάν.

Συνάντηση Ερντογάν με τον κεντρικό τραπεζίτη

Νωρίτερα το απόγευμα και υπό τις πιέσεις στην τουρκική λίρα να μην ελέγχονται, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με τον κεντρικό τραπεζίτη, Σαχάπ Καβτζίογλου. Το περιεχόμενο των συνομιλιών που είχαν οι δύο άνδρες δεν έγινε γνωστό.

Έκκληση στον Μπαχτσελί να προκαλέσει πρόωρες εκλογές

Την ίδια ώρα ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, συναντήθηκε με τον πρώην πρωθυπουργό και αρχηγό του «Κόμματος του Μέλλοντος», Αχμέτ Νταβούτογλου.

Οι δύο πολιτικοί εξέφρασαν την ανησυχία τους για την πορεία της τουρκικής οικονομίας και την φτώχεια στην οποία οδηγείται ο τουρκικός λαός, ενώ ο Κιλιτσντάρογλου ζήτησε από τον ηγέτη του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης των ακροδεξιών Γκρίζων Λύκων, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, να αποσύρει την υποστήριξή του προς τον πρόεδρο Ερντογάν και να αναοίξει τον δρόμο σε πρόωρες εκλογές.

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.