peiraxtiri.gr
Η Καθημερινή σου Ενημέρωση

Έβρεξε εκατομμύρια ευρώ στη Forthnet

Το υποσχέθηκαν, έγινε πράξη. Οι νέοι μέτοχοι της Forthnet δεν είχαν σκοπό απλώς να αποκτήσουν το 32% των μετοχών της εταιρείας, ως και έγινε, αλλά είχαν τάξει άμεση εισροή χρημάτων στη συνδρομητική, ώστε να κατορθώσει να ανακάμψει στην αγορά.

Όπερ και εγένετο: η NewCo United Group Hellas, θυγατρική της BC Partners, η οποία έχει αποκτήσει το εν λόγω της στην τηλεπικοινωνιακής εταιρείας, έριξε 27 εκατ. ευρώ… ζεστά ζεστά, μέσω ανακυκλούμενου ομολογιακού δανείου το οποίο θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από την ίδια, με εγγυήτρια τη θυγατρική εταιρεία της εκδότριας, τη Forthnet Media.

Έβρεξε εκατομμύρια ευρώ στη Forthnet

Τα εν λόγω 27 εκατ. αναμένεται να χρησιμοποιηθούν ως κεφάλαιο κίνησης για να επανέλθει η εταιρεία στο παιχνίδι του ανταγωνισμού.

Τι ακολουθεί; Η ενεργοποίηση της Nova Mobile, ως εικονικός πάροχος κινητής (υπό από το δίκτυο της Vodafone), αλλά και η έναρξη επενδύσεων και εξαγορά τηλεοπτικών δικαιωμάτων, για να ενισχυθεί η Nova, ο οποία εμφανώς υστερεί πλέον εν συγκρίσει με την Cosmote TV.

Και, κυρίως, αθλητικά. Αυτά πουλάνε, κακά τα ψέματα. Και με δεδομένο ότι για τις αρχές του 2021 αναμένεται ο διαγωνισμός για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Champions League και του Europa League για την τριετία 2021-24, δεν ήταν τυχαία η εισροή τόσων χρημάτων στα ταμεία της Forthnet. Άλλωστε, θα χρειαστεί μεγάλη εγγυητική για να διεκδικήσει ένα.. προϊόν που κόστισε στην Cosmote TV σχεδόν 100 εκατ. ευρώ για την τρέχουσα τριετία…

Δείτε τα νέα της επικαιρότητας:

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ – ειδήσεις από την Ελλάδα

Σχετικό νέο:

Lockdown: Πώς θα πάνε στο μάζεμα των ελιών οι παραγωγοί – Τι χαρτιά απαιτούνται στη καραντίνα

Η απόφαση για το δεύτερο lockdown στην Ελλάδα, συμπίπτει με την έναρξη της συγκομιδής της ελιάς στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Είναι λογικό, λοιπόν, αγρότες και ελαιοπαραγωγοί που ενδιαφέρονται άμεσα να έχουν έντονη ανησυχία για το τι θα γίνει στη δική τους περίπτωση, ειδικότερα όπου απαιτείται μετακίνηση από νομό σε νομό για να προχωρήσει η διαδικασία.

Για τη συγκομιδή της ελιάς, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας στον «ΣΚΑΪ 100.3», οι εργάτες πρέπει να διαθέτουν βεβαίωση εργασίας από τον εργοδότη τους, ενώ αν πρόκειται για ιδιοκτήτες και κληρονόμους, απαιτείται το Ε9.

Επίσης, σε ότι αφορά στους ελαιοπαραγωγούς, θα πρέπει να έχουν μαζί τους τη δήλωση ΟΣΔΕ (Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου), βάσει της οποίας λαμβάνουν τις επιδοτήσεις.

Ο ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης διευκρίνισε πως εξαιρούνται από τις απαγορεύσεις οι μετακινήσεις όσων απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η συγκομιδή των ελαίων και γενικά επιτρέπονται όλες οι δραστηριότητες του πρωτογενούς τομέα καθώς και όλες οι βιομηχανικές και μεταποιητικές δραστηριότητες.

Άλλωστε, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε κατά την ανακοίνωση του lockdown: «Θα υπάρξουν ειδικές μέριμνες για εποχικά εργαζόμενους, όπως για παράδειγμα για τη συγκομιδή ελιάς. Η ασφάλεια της πρωτογενούς παραγωγής και η εξασφάλιση της τροφοδοσίας είναι σημαντικές».

Διαβάστε επίσης »

loading...