Άννα Διαμαντοπούλου: Ο κ. Τσίπρας έχει βάλει δύο λέξεις-μπαμπούλες «ακροδεξιά» και «νεοφιλελευθερισμός» και προσπαθεί να «μαζέψει» τον κόσμο του Κέντρου (video)

9

«Αυτή τη στιγμή είμαστε μάρτυρες σε ένα αγώνα ποιος θα πάρει το Κέντρο και είναι γνωστό ότι το Κέντρο είναι αυτό, που ουσιαστικά δίνει τη νίκη στις εκλογές. Σήμερα οι άνθρωποι που βρίσκονται στο κοινωνικό Κέντρο δεν έχουν τα χαρακτηριστικά, που είχε παλαιότερα η γενιά όσων είναι σήμερα πάνω από 60-65 χρονών, απλά δηλαδή αντιδεξιά λογική, που θέλει να συσπειρωθεί με κάποιον που μιλάει εναντίον της Δεξιάς, θέλουν την ανάταξη της χώρας, θέλουν ανάπτυξη, θέλουν να λειτουργήσει η Δημοκρατία, δεν ζουν με τους μύθους του παρελθόντος και αυτό αφορά  κυρίως τη νέα γενιά και τις παραγωγικές ηλικίες» τόνισε μιλώντας στον Δημήτρη Βενιέρη και τον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, FOCUS 103,6 η πρώην υπουργός, Άννα Διαμαντοπούλου.

«Ο κ. Τσίπρας έχει βάλει δύο λέξεις-μπαμπούλες “ακροδεξιά” και “νεοφιλελευθερισμός” και προσπαθεί μέσα από αυτές τις λέξεις, να πει ότι «όλοι οι άλλοι είναι αυτό: νεοφιλελεύθεροι και ακροδεξιοί » και εγώ είμαι αυτός που θα μαζέψω όλο τον «δημοκρατικό» κόσμο και το Κέντρο. Προσπαθεί να το πετύχει, αφενός μέσα από αυτές τις λέξεις-ταμπέλες, χωρίς να τις εξηγεί, γιατί  νεοφιλελευθερισμός όμως δεν υπάρχει πουθενά σε όλη την Ευρώπη, πόσο μάλλον στην Ελλάδα, όπου όλα γίνονται μέσα από το Κράτος, και το θέμα της ακροδεξιάς, που προσπαθεί να το «φορέσει» στην Αντιπολίτευση.

Αφετέρου επιλέγει συγκεκριμένα άτομα. Κι επειδή ακούω ότι ο Τσίπρας «κλέβει» ανθρώπους από το ΠΑΣΟΚ, θέλω να πω ότι δεν κλέβει κανέναν. Αυτά τα άτομα είναι ενήλικες, ώριμοι άνθρωποι, έχουν πολιτική εμπειρία και κάνουν τις επιλογές τους, που έχουν να κάνουν με τον εαυτό τους και το μέλλον τους και όχι με τη χώρα. Μπορεί να τους δίνει ανταλλάγματα, μπορεί να βλέπουν ένα μέλλον σε ένα κόμμα εξουσίας, που δεν το βλέπουν στο σημερινό ΚΙΝ.ΑΛ. Αυτή η επιλογή έχει να κάνει με ένα ψυχρό ατομικό υπολογισμό, γιατί μη μου πείτε, ότι μπορούν να εξηγήσουν ότι πάνε σε ένα χώρο που είναι προοδευτικός και αριστερός…

Προοδευτικός χώρος είναι αυτός που βλέπει μπροστά, που δουλεύει για τις επόμενες γενιές. Εδώ, έχουμε πισωγύρισμα, επιστροφή στο παρελθόν σε όλους τους τομείς. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι λοιπόν συντηρητικό κόμμα, γιατί κοιτά πίσω, διέψευσε όλες του τις εξαγγελίες, με εξαίρεση ίσως το Μακεδονικό, που αυτά πίστευε κι αυτά έκανε» είπε η κ. Διαμαντοπούλου.

loading...
loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.