Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Άλμπερτ Μπουρλά: Χάπι την άνοιξη, έτοιμο αν χρειαστεί εμβόλιο για την “Ο”, χωρίς μάσκες τέλος ’22, εμβόλιο για καρκίνο σε 3 χρόνια

Tην Άνοιξη θα είναι διαθέσιμο το χάπι κατά του κορονοϊού, αποκάλυψε ο CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά, μιλώντας στον ΑΝΤ1, στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Το χάπι θα είναι για τους αρρώστους από κορονοϊό και όχι για να προλάβουν να μη νοσήσουν. Όσοι το πάρουν από τους δέκα, μόνο ένας μπορεί να χρειαστεί να πάει στο νοσοκομείο, σε αντίθεση με τη σημερινή εικόνα. Θα έχουμε 80 εκατομμύρια θεραπείες διαθέσιμες. Κάθε θεραπεία θα είναι πενθήμερη και θα έχει ένα χάπι το πρωί και ένα το βράδυ. Το κόστος θα είναι πολύ χαμηλότερο από τις μονοκλωνικές θεραπείες αλλά μεγαλύτερο από το εμβόλιο» τόνισε ο κ. Μπουρλά. Το κόστος του χαπιού είναι τουλάχιστον ένα τρίτο από το κόστος των μονοκλωνικών αντισωμάτων.

Ο CEO της Pfizer, επεσήμανε πως η εταιρία ήδη έχει δημιουργήσει εμβόλιο για τη μετάλλαξη Όμικρον ωστόσο, όπως είπε, αν και θα είναι έτοιμο τον Μάρτιο αλλά μπορεί να μην χρειαστεί να διατεθεί, καθώς τα σημερινά εμβόλια είναι ισχυρά απέναντι στη νέα παραλλαγή του κορονοϊού.

Αναφέρθηκε όμως με έμφαση στην μεγάλη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Όμικρον. «Όσο πιο μεγάλη είναι η δεξαμενή, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να δούμε νέες μεταλλάξεις στη συνέχεια» είπε και τόνισε πως η τρίτη δόση δίνει τεράστια προστασία έναντι του κορονοϊού.

«Έμαθα για τον κορονοϊό τον Ιανουάριο του 2020 και δεν είχα την παραμικρή αίσθηση πως θα εξελιχθεί σε πανδημία. Αρχίσαμε να το φοβόμαστε αυτό από τον επόμενο μήνα» τόνισε ο κ. Μπουρλά επεσήμανε πως συνειδητοποίησε τη σοβαρότητα της κατάστασης όταν «με κάλεσε ο Τραμπ στον Λευκό Οίκο και μου ζήτησε να συναντηθούμε για τον κορονοϊό. Υπήρχε πυρετός στα εργαστήρια της εταιρείας. Η Pfizer επένδυσε στα εμβόλια, γι’ αυτό και ο πανηγυρισμός μας ήταν μεγάλος όταν δημιουργήθηκε το πρώτο εμβόλιο. Πλέον είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα. Έχουμε πολλά όπλα στα χέρια μας».

Παράλληλα, επισήμανε πως ο κορονοϊός θα είναι παρών για πολλά χρόνια ακόμα αλλά σε ότι αφορά τις επιπτώσεις στις ζωές μας θα μπορούσαμε στο τέλος του 2022 να έχουμε πετάξει τις μάσκες και να ζούμε όπως πριν αρκεί να εμβολιαστούμε. Επιπλέον, σημείωσε πως δεν υπάρχει εμβόλιο στην ιστορία της ανθρωπότητας που να έχει δοκιμαστεί όσο αυτό κατά του κορονοϊού με δισεκατομμύρια δόσεις να έχουν γίνει σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Το εμβόλιο κατά του καρκίνου

Ο κ. Μπουρλά αποκάλυψε στο «Ενώπιος Ενωπίω» ότι η εταιρία δίνει τη δική της μάχη ώστε να βρεθεί και εμβόλιο κατά του καρκίνου

«Με τα εμβόλια mRNA θέλουμε να καταπολεμήσουμε τον καρκίνο. Σε δυο – τρία χρόνια θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα» τόνισε.

Η αγάπη για τη Θεσσαλονίκη

Ο CEO της Pfizer, δεν παρέλειψε να αναφερθεί πολλές φορές στην αγάπη του προς τη γενέτειρά του, τη Θεσσαλονίκη. «Όταν βγω στη σύνταξη θα μοιράζω το χρόνο μου μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής. Έχω την Ελλάδα μέσα μου. Ακούω Χατζηδάκη, διαβάζω καθημερινά ελληνικές εφημερίδες και θυμώνω όταν ακούω κάτι κακό για την Ελλάδα. Κάθε χρόνο θέλω να γίνομαι καλύτερος, όνειρο μου είναι τα παιδιά μου να είναι ευτυχισμένα» κατέληξε ο επικεφαλής του Φαρμακευτικού κολοσσού.

Ξεκινώντας από τα παιδικά του χρόνια στη Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε στο ποτοποιείο του πατέρα του αλλά και στην ιδιαίτερα δυναμική μητέρα του.

«Τα πρώτα που θυμάμαι είναι χρόνια ευτυχίας. Ήμασταν μία μεσοαστική οικογένεια. Δεν είχαμε οικονομικά προβλήματα, αλλά δεν είχαμε και μεγάλη άνεση. Ο πατέρας μου μαζί με τον αδερφό του είχαν ποτοποιείο στα Λαδάδικα. Ο πατέρας μου δεν ήταν αυστηρός, αλλά σοβαρός» ανέφερε ο Άλμπερτ Μπουρλά.

«Η μαμά μου ήταν πολύ δυναμική. Μας στήριζε στις αποφάσεις μας. Ήτανε ο άνθρωπος που μου έδωσε το πιστεύω ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο στη ζωή» πρόσθεσε.

«Η μητέρα μου δεν είχε σημάδι στο χέρι από τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Αυτό είναι μύθος. Τα αδέρφια της και τα τρία, όπως και οι παππούδες μου και οι γιαγιάδες μου είχαν τον αριθμό γιατί πήγαν στο Άουσβιτς» είπε ο κ. Μπουρλά. Και συνέχισε: «Η μητέρα μου δεν πήγε στο Άουσβιτς. Συνελήφθη από τους Γερμανούς εδώ στην Ελλάδα, αλλά ήταν προς το τέλος της γερμανικής κατοχής και δεν στέλνανε ανθρώπους στα στρατόπεδα».

«Είναι μεγάλη ιστορία πως γλίτωσε η μητέρα μου. Γλίτωσε επειδή ο χριστιανός θείος μας πλήρωσε λύτρα στον Γερμανό Διοικητή και εγκληματία πολέμου Μαξ Μέρτεν. Και ο πατέρας μου γλίτωσε από τύχη. Ζούσε κρυμμένος με ψεύτικη ταυτότητα».

Ο κ. Μπουρλά, που είναι υποψήφιος για βραβείο διεθνούς κύρους στο Ισραήλ – που συνοδεύεται με χρηματικό ποσό 1.000.000 δολαρίων, ανέφερε πως αν το κερδίσει, θα διαθέσει τα χρήματα για τη δημιουργία Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.