Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Τα 7 συνηθισμένα λάθη που κάνετε όταν βγάζετε φωτογραφίες με μαγιό

0 66

Σύμφωνα με έγκυρες μελέτες 999,99 στις 1.000 γυναίκες πιστεύουν ότι δεν έχουν καθόλου φωτογένεια. Μήπως, όμως, απλώς δεν γνωρίζουν βασικά tips που μπορούν να εξασφαλίσουν την τέλεια λήψη; Αν αυτό το καλοκαίρι έχετε κάθε διάθεση να παίξετε με τον φακό, αλλά ο φακός σας κάνει τον δύσκολο, δείτε τι κάνετε λάθος, διορθώστε το και φωτογραφηθείτε δίχως αύριο.

Πόδια σε παράλληλη θέση

Λάθος: Όταν τα πόδια είναι σε παράλληλη θέση, δημιουργείται η εντύπωση ενός… μεγάλου ποδιού και το αποτέλεσμα δεν είναι κολακευτικό.

Σωστό: Το ένα πόδι είναι σε ψηλότερη θέση από το άλλο, ούτως ώστε να είναι μεταξύ τους διακριτά και να φαίνονται πιο μακριά και λεπτά.

Κοντινή λήψη από πάνω

Λάθος: Μια κοντινή λήψη από ψηλά, διαταράσσει τις αναλογίες του προσώπου –ο λαιμός εξαφανίζεται κι όλα τα χαρακτηριστικά φαίνονται πιο «βαριά».

Σωστό: Ο φακός πρέπει να βρίσκεται στο ύψος των ματιών σας. Έτσι, τα χαρακτηριστικά σας θα φαίνονται πιο «μαλακά» και ο λαιμός σας πιο ψηλός.

Πολύ κοντά στο νερό

Λάθος: Όταν το πιγούνι είναι πολύ κοντά στο νερό χάνεται ο λαιμός απ’ τη φωτογραφία και το πρόσωπο δείχνει πιο τετράγωνο.

Σωστό: Αντίθετα, αν το πιγούνι είναι 10-15 εκατοστά πάνω απ’ την επιφάνεια του νερού, τότε το αποτέλεσμα είναι γοητευτικότερο και κολακευτικότερο.

Γόνατα στην κάμερα

Λάθος: Όταν τα γόνατα «κοιτάζουν» την κάμερα, το σώμα και τα άκρα δείχνουν πιο κοντά.

Σωστό: Η θέση «τρία τέταρτα» κολακεύει τις καμπύλες και αναδεικνύει τα πόδια.

Στρατιωτική «Προσοχή»

Λάθος: Αυτή η πόζα κάνει τις καμπύλες ανύπαρκτες, το σώμα πιο άκαμπτο και εξαφανίζει τα γόνατα.

Σωστό: Στρίψτε ελαφρώς τον κορμό σας και γυρίστε σε θέση «τρία τέταρτα». Έτσι, τα πόδια σας θα φαίνονται πιο μακριά και η μέσα σας πιο λεπτή.

Ακουμπάτε πάνω σε πολυθρόνες κ.λπ.

Λάθος: Όταν ακουμπάτε τον αγκώνα σας πάνω σε πολυθρόνες/ ξαπλώστρες κ.λπ. και στηρίζετε μ’ αυτό το χέρι σας, δίνετε την εντύπωση ότι είστε κουρασμένη και κάνετε το σώμα σας να δείχνει πιο βαρύ.

Σωστό: Μην αφήνετε όλο σας το βάρος να πέφτει σε ένα σημείο. Ενώστε τα γόνατα και στηριχτείτε στο χέρι σας, σε ελαφριά κλίση.

Προσέξτε τη στάση του σώματός σας

Λάθος: Καμπουριάζετε εξαφανίζοντας τον λαιμό και εμφανίζοντας την κοιλίτσα.

Σωστό: Κρατήστε ίσια την πλάτη σας, σαν να στηριζόσασταν σε έναν τοίχο.

Leave A Reply

Your email address will not be published.